asurrie.com
 
chatel, frankrijk

Vorig jaar zijn we tijdens de kerstvakantie op wintersport naar Samoens gegaan en dit jaar gaan we ook weer tijdens de kerstdagen naar de wintersport. Chatel is gelegen in het skigebied Port du Soleil met ruim 650 kilometer piste en de familie Hack gaat mee.

Chatel heeft een klein eigen skigebied die vanuit het dorp bereikbaar is. Met de bus kan je naar Pre la joux om aansluiting naar bijvoorbeeld Avoriaz of het Zwitserse Les Crosets te krijgen.

Voor meer foto’s over Chatel zie foto’s Chatel, Frankrijk

volgende >St_Sorlin__2013.htmlSt_Sorlin__2013.htmlshapeimage_3_link_0
< vorigeKroatie_3__2012.htmlKroatie_3__2012.htmlshapeimage_4_link_0
Stuur mij e-mail

De laatste paar dagen krijgen we regen in het dorp en sneeuw en mist op de berg. Omdat het niet koud is valt in deze weersomstandigheden goed te skieen. Even opletten waar af en toe de zon doorbreekt en dan die kant op gaan. Zo belanden we in het Zwitserse Les Crosets en zien we nog een stuk van het gebied bij Avoriaz.

Ons appartement is midden in het centrum gelegen en onze auto’s staan in de parkeergarage van het dorp. Het is een mooi overzichtelijk vakantiedorp met een mix van Fransen, Engelsen en Nederlanders.

Elke dag past een van de volwassenen op Cody en Dani. Vandaag is Michiel aan de beurt en kan Anja mee gaan skieen.

De laatste avond gaat de familie Hack aan de kaasfondue. Aan twee portie’s hebben ze niet genoeg en ze gaan voor nog een portie. Deze krijgen ze nog op ook. Cody en Dani vermaken zich weer prima met de servetten. We hebben een hele stapel mee naar Nederland genomen.

Cody en Dani zijn echte maatjes. Af en toe liggen ze dubbel van het lachen om geintjes die ze alleen zelf begrijpen. De schaterlach van Dani doet menigeen mee lachen.

Op kerstavond gaan we Chatel du Lac naar de kerstman kijken. De ski leraren lopen met fakkels langs en delen snoepjes uit. In het Frans wordt een kerstverhaal verteld maar de kerstman laat lang op zich wachten. In het appartement hebben we een fondue met een plaatselijke koe op het menu staan.

Dani en Cody willen eigenlijk ook wel mee skieen. Helaas zijn ze nog ietwat te jong. Dan maar bij Michiel en Erwin op de ski mee

Op zondag hebben Joshua, Michiel en Erwin al lekker kunnen skieen. Wat opvalt is de hoge temperatuur op de pistes. Het lijkt wel maart in plaats van december. De sneeuw is echter van goede kwaliteit. Joshua begint op maandag met skiles. Ook hier kan hij van 9 tot 11 uur les krijgen en daarna met ons meegaan.

De draaimolen in het centrum is populair. Maar ook alle andere zaken die ze langs de weg kunnen aanraken.....

Uit eten in de Haute Savoie betekent minstens 1 avond racletten. Glasje wijn erbij en de avond kan niet stuk. Met een servet hebben de jongens de grootste lol